Van Onschatbare Waarde

Bas Jonker als expert

In het TV-programma Van onschatbare waarde van Omroep Max krijgen verkopers de kans om hun bijzondere object te verkopen aan een van 4 gerenommeerde kenners. De ervaren experts bekijken de objecten en onderhandelen met de verkopers over de prijs.

Sinds 2019 doe ik, Bas Jonker mee als als één van deze experts. Samen met Ilse Daatselaar, Bert Degenaar en Arold Wegh, die u al kent van eerdere seizoenen. Tijdens het programma ontmoetten wij veel mooie mensen met bijzondere verhalen en speciale en waardevolle objecten.

Op deze pagina breng ik graag nog eens onder de aandacht welke bijzondere objecten ik heb gekocht tijdens Van Onschatbare Waarde.

Van Onschatbare waarde 2020

Het derde seizoen Van Onschatbare Waarde is momenteel te zien op de woensdagavond om 20.35 op NPO1. De volgende objecten heb ik tot nu toe aangekocht:

Bronzen beeld van Willem van Oranje

Alfred Emile O’Hara de Nieuwerkerke (1811-1892) maakte dit in brons gegoten beeld in 1843. De kunstenaar legde Willem van Oranje vast als legeraanvoerder te paard, met een commandostaf in zijn rechterhand. Volgens de beschrijving van de Prinsenhof in Delft is dit een bronzen model voor het grote ruiterstandbeeld van Willem van Oranje dat staat voor het Koninklijk Paleis Noordeinde in Den Haag. Het is daar onthuld door koning Willem II op 17 november 1845. Bron: historiek.net

Dit beeld is verkocht

Steampunk mes “Eagle”

Joost maakt zelf vouwmessen. Van het lemmet tot het heft, ieder schroefje, ieder draadje en ieder bewegend deeltje maakt hij zelf. Zijn pronkstuk, waar hij meer dan 400 uur van zijn vrije tijd in heeft zitten, bestaat uit ruim 300 onderdelen van staal, verguld messing en koper.

Dit mes is verkocht

Bronzen aapje van Jan Altorf

Originele bronzen aap van de Nederlandse kunstenaar Jan Altorf (Johan Coenraad Altorf) jaren 20, Art Deco. Gegoten in Gieterij Plastiek van A. Binder Haarlem. Gesigneerd.

Achterglasschilderingen

Vijf zeer grote en indrukwekkende achterglasschilderingen met mythologische scènes. Gemaakt in Brussel in de jaren ’30. Gedurende 15 jaar versierden deze vijf panelen de beroemde club van Casper Reinders “Jimmy Woo” in Amsterdam.

Deze panelen zijn verkocht.

Voor meer informatie:

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Onschatbare waarde 2019

Het derde seizoen Van Onschatbare Waarde kwam in april 2019 op TV. Dit was het eerste seizoen waarin ik te zien is als een van de experts. Hieronder ziet u welke objecten ik toen heb gekocht. Een aantal van deze materialen hebben wij nog in onze collectie.

Wapenschild 

Het wapenschild is een samengesteld vroeg 18e eeuws houtsnijwerk uit eiken en grenen, rijk gestoken, symmetrisch, Barok Louis XIV. Het wapenschild komt uit omstreeks 1710 en is gemaakt voor 2 families die met elkaar getrouwd zijn in dat jaar. Het gaat om de familie graafland (op het wapenschild afgebeeld als mol) en de familie van Anne de Haaze uit Amsterdam.

Schedel

Schedel van een de Asmat uit Papoea, Nieuw Guinea. In die cultuur was het gebruikelijk om de schedel van de overleden te versieren. De oogkassen en neusholten werden gevuld met bijenwas en zaadjes en de schedel werd verder helemaal opgetooid.

Roulettebak

Deze roulettebak is erg bijzonder vanwege zijn nummering. Er is namelijk op dit Franse roulettewiel een dubbele nul aangebracht. in plaats van 37 vakjes zijner 38 vakjes, wat er op wijst dat deze uit het illegale circuit komt. De nul betekent namelijk dat het huis voordeel heeft.
Deze roulettebak is verkocht. 

Schroefmedaillon

Schroefpenning gekocht door Antonie Hendrik Drijfhout van Hooff (de betovergrootvader van de verkoper) in 1759, tijdens zijn Grand Tour door Europa. De inhoud van de penning bestaat uit 39 kleine etsjes die aan elkaar vast zitten (sommige zijn los). De etsjes beschrijven de Silezische oorlogen in de tijd van Frederik de Grote. En op de achterkant het handgeschreven reisverslag van Antonie Drijfhout.

Zeefdrukken van Marilyn Monroe

Tien iconische zeefdrukken van Marilyn Monroe van Andy Warhol. Deze jaren ’90 serie met de blauwe stempel is de 3e reproductie van de originele zeefdrukken uit de jaren ’60.

Loden beelden van J.P. White, De vier seizoenen

De vier seizoenen, door J.P. White, 19e eeuws (volgens 18e eeuws model). Deze tuinornamenten zijn gemaakt van lood en zijn weerbestendig.

Voor meer informatie:

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.