Van Onschatbare Waarde

met Bas Jonker als expert

 

 

In het TV-programma Van Onschatbare Waarde proberen verkopers hun bijzondere objecten te verkopen aan één van de 4 experts. Bas Jonker (eigenaar van Piet Jonker Historische Bouwmaterialen) is één van deze experts. Op deze pagina vindt u de objecten die hij heeft aangekocht in het programma.

Van onschatbare waarde is een programma van Omroep max en wordt gepresenteerd door Dionne Stax.

 

Accepteer advertentie cookies om deze content te zien.

Accepteer advertentie cookies

Van Onschatbare waarde 2021

Het vijfde seizoen Van Onschatbare Waarde heeft ons de volgende objecten opgeleverd:

Hildo krop masker

Origineel Hildo Krop beeld. Een bronzen uitvoering van het masker van Cuchulain, door Hildo Krop, gesigneerd. Cuchulain is 1 van de 5 maskers voor het toneelstuk ‘Vrouwe Emers groote strijd’. Dit zeer bijzondere Hildo Krop bronzen beeld is een tweede exemplaar van het andere bronzen masker Cuchulain dat te zien is in het Rijksmuseum, inclusief signering van Hildo Krop.

18e eeuwse gestoken en vergulde engel

18e eeuwse gestoken houten engel verguld met bladgoud, Barok, Frankrijk. Deze heeft opvallend mooi gevormde handjes, voetjes en een goed gezicht voor een beeldje van deze periode. ± 70 cm

Peinado schilderij, tekening en boekje

Schilderij en tekening door Peinado (1898-1975). Joaquín Peinado was tijdgenoot, vakbroeder en vriend van Pablo Picasso, hetgeen ook in de slijt van zijn kunstwerken te zien is. Het schilderij: Olieverf op doek, Cubisme, sprekende kleuren. Gesigneerd en gedateerd 1948. Afmetingen schilderij 35 x 28 cm, afmetingen lijst 44 x 36 cm. De tekening: Zwart-wit aquarel. Gesigneerd en gedateerd 1951. Afmetingen: 41 x 30,5 cm. Opgedragen in 1953 aan zijn vriendin die hij Poupette noemde. Het boekje zit erbij en bevat ook een in 1967 geschreven boodschap in aan Poupette.

Planetarium door Alexander Laing 1896


Planetarium door Alexander Laing, met patent uit 1896.
Dit is een Amerikaans model en in Europa bijna niet te vinden. Een bijzonder model, eigenlijk zit het tussen een planetarium en een lunarium in, omdat het niet alle planeten bevat. Een lunarium heeft normaal gesproken enkel een zon, aarde en maan, maar dit model heeft ook nog de planeet Venus. Het planetarium werkt met veel mooie snaarwielen.

Van Onschatbare waarde 2020

Het vierde seizoen Van Onschatbare Waarde heeft ons de volgende objecten opgeleverd:

 

Bronzen beeld van Willem van Oranje

Alfred Emile O’Hara de Nieuwerkerke (1811-1892) maakte dit in brons gegoten beeld in 1843. De kunstenaar legde Willem van Oranje vast als legeraanvoerder te paard, met een commandostaf in zijn rechterhand. Volgens de beschrijving van de Prinsenhof in Delft is dit een bronzen model voor het grote ruiterstandbeeld van Willem van Oranje dat staat voor het Koninklijk Paleis Noordeinde in Den Haag. Het is daar onthuld door koning Willem II op 17 november 1845. Bron: historiek.net

Dit beeld is verkocht

Steampunk mes “Eagle”

Joost maakt zelf vouwmessen. Van het lemmet tot het heft, ieder schroefje, ieder draadje en ieder bewegend deeltje maakt hij zelf. Zijn pronkstuk, waar hij meer dan 400 uur van zijn vrije tijd in heeft zitten, bestaat uit ruim 300 onderdelen van staal, verguld messing en koper.

Dit mes is verkocht

Bronzen aapje van Jan Altorf

Originele bronzen aap van de Nederlandse kunstenaar Jan Altorf (Johan Coenraad Altorf) jaren 20, Art Deco. Gegoten in Gieterij Plastiek van A. Binder Haarlem. Gesigneerd.
Dit aapje is verkocht

Achterglasschilderingen

Vijf zeer grote en indrukwekkende achterglasschilderingen met mythologische scènes. Gemaakt in Brussel in de jaren ’30. Gedurende 15 jaar versierden deze vijf panelen de beroemde club van Casper Reinders “Jimmy Woo” in Amsterdam.

Deze panelen zijn verkocht.

 

Van Onschatbare waarde 2019

Het derde seizoen Van Onschatbare Waarde kwam in april 2019 op TV. Hieronder welke objecten Bas toen heeft aangekocht. Een aantal van deze materialen hebben wij nog in onze collectie.

 

Wapenschild 

Het wapenschild is een samengesteld vroeg 18e eeuws houtsnijwerk uit eiken en grenen, rijk gestoken, symmetrisch, Barok Louis XIV. Het wapenschild komt uit omstreeks 1710 en is gemaakt voor 2 families die met elkaar getrouwd zijn in dat jaar. Het gaat om de familie graafland (op het wapenschild afgebeeld als mol) en de familie van Anne de Haaze uit Amsterdam.

Schedel

Schedel van een de Asmat uit Papoea, Nieuw Guinea. In die cultuur was het gebruikelijk om de schedel van de overleden te versieren. De oogkassen en neusholten werden gevuld met bijenwas en zaadjes en de schedel werd verder helemaal opgetooid.

Roulettebak

Deze roulettebak is erg bijzonder vanwege zijn nummering. Er is namelijk op dit Franse roulettewiel een dubbele nul aangebracht. in plaats van 37 vakjes zijner 38 vakjes, wat er op wijst dat deze uit het illegale circuit komt. De nul betekent namelijk dat het huis voordeel heeft.
Deze roulettebak is verkocht. 

Schroefmedaillon

Schroefpenning gekocht door Antonie Hendrik Drijfhout van Hooff (de betovergrootvader van de verkoper) in 1759, tijdens zijn Grand Tour door Europa. De inhoud van de penning bestaat uit 39 kleine etsjes die aan elkaar vast zitten (sommige zijn los). De etsjes beschrijven de Silezische oorlogen in de tijd van Frederik de Grote. En op de achterkant het handgeschreven reisverslag van Antonie Drijfhout.

Zeefdrukken van Marilyn Monroe

Tien iconische zeefdrukken van Marilyn Monroe van Andy Warhol. Deze jaren ’90 serie met de blauwe stempel is de 3e reproductie van de originele zeefdrukken uit de jaren ’60.

Loden beelden van J.P. White, De vier seizoenen

De vier seizoenen, door J.P. White, 19e eeuws (volgens 18e eeuws model). Deze tuinornamenten zijn gemaakt van lood en zijn weerbestendig.

Voor meer informatie:

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.