Brasserie Nacional

Amsterdam

Brasserie Nacional Amsterdam. Horecatycoon Casper Reinders opent 16 juli 2014 zijn tiende zaak in het centrum van Amsterdam. Samen met partners Dobson en Uzcudun, zet hij aan het Amsterdamse Leidseplein een Franse brasserie neer, genaamd Nacional. Het restaurant biedt plaats aan ongeveer 140 gasten en heeft twee ingangen; één aan de Korte Leidse Dwarsstraat, en één aan het Kleine Gartmanplantsoen (Leidseplein).

Een prettige samenwerking tussen Bas Jonker van Piet Jonker B.V. de mannen van Flow Works en Casper heeft geresulteerd in de mooiste brasserie die Amsterdam rijk is. Het Interieur van Nacional De New Yorks/Franse brasserie is ingericht met allerlei oude materialen waaronder New Yorkse tegels, Frans stroken parket, cement tegels uit Lyon, 40 omgebouwde industriële TL lampen, gietijzeren zuilen, Frans spoorwegen hekwerk en oud spiegel glas.

De bar van Nacional is samengesteld met oude Franse eiken panelen en in de backbar zijn complete oude houten ijskasten verwerkt. In de toilet ruimtes bepalen industriële wastafels met porseleinen wandlampen het beeld. Het gebruik van deze materialen zorgt er voor dat men zich waant in een brasserie die al generaties lang bestaat hetgeen benadrukt wordt door het gebruik van verschillende tafels. Tafels met oude marmeren bladen, ronde tafels met oud koper en zink en recht hoekige en ovale tafels van oud hout.

Amsterdam

Café Zurich

Amsterdam

Restaurant Chow