Over ons

Piet Jonker Architectural Antiques

Wij zijn ‘Piet Jonker Architectural Antiques’. Wij sporen de meest exclusieve historische bouwmaterialen en objecten op en geven deze een tweede leven. Ons aanbod bestaat uit antieke bouwelementen, antieke en vintage interieurobjecten en exclusieve tuinobjecten. Het hergebruik en terugwinning van oude materialen in combinatie met exclusiviteit en kwaliteit van deze bijzondere materialen is wat ons kenmerkt. Iedereen met een oog voor kwaliteit en die op zoek is naar bijzondere materialen voor het interieur of exterieur kan bij ons goed terecht.

Het bedrijf is ruim 50 jaar geleden opgericht door Piet Jonker en sinds 2010 staat zijn zoon Bas Jonker aan het roer. De firma is in loop der jaren hard gegroeid, het hechte team bestaat inmiddels uit zo’n 15 medewerkers, waarvan een aantal collega’s al zeker 20 jaar meedraaien.

Specialist in antieke vloeren en schouwen

Wij zijn begonnen antieke karaktervolle vloeren; zoals oude plavuizen, hardsteen, marmeren en houten vloeren. Wij sorteren deze zorgvuldig op materiaal, kleur, leeftijd en kwaliteit. In onze werkplaats zorgen onze steenbewerkers ervoor dat de antieke stenen vloeren geslepen, schoongemaakt en op de juiste maat gezaagd worden. Onze timmerman zorgt ervoor dat de partijen houten vloerdelen voorbereid en klaargemaakt worden.

Naast oude vloeren hebben wij een collectie van ruim driehonderd antieke schouwen in allerlei stijlen, materialen en maten zoals; robuuste zandstenen schouwen of monumentale kasteelschouwen en sierlijke of strakke marmeren schouwen. Als er onvolkomenheden zijn, werkt onze restaurateur deze vakkundig bij, waarna hij de schouwen opstelt in onze showroom.

Wij kunnen onszelf met recht een specialist in antieke vloeren en haarden noemen.

Bijzondere interieurobjecten

Ons aanbod is mettertijd behoorlijk uitgebreid waardoor wij naast historische bouwmaterialen een ruime collectie hebben opgebouwd aan bijzondere interieurobjecten; zoals antieke spiegels, antieke kroonluchters, vintage meubels, vintage lampen en oud sanitair. Onze inkopers zoeken stad en land af om dat ene vintage design meubelstuk, die antieke kroonluchter of die bijzondere spiegel te vinden. Eén van onze bijzondere producten zijn de Hollandse “Witjes”. Deze maken wij zelf, met de hand, op achttiende-eeuwse wijze.

Duurzaamheid en circulariteit

Naast exclusiviteit en zijn wij gericht op duurzaamheid. Wij dragen bij aan het circulair inrichten van interieurs en tuinen doordat wij met oude materialen werken. Daarnaast zorgen wij dat materialen die in hun originele staat geen functie meer hebben toch gebruikt worden. Overblijfselen van vloerpartijen of delen van architectonische ornamenten, transformeren wij in een bijzonder interieurobject; zoals een spiegel, een lamp of een tafel. Op deze manier hergebruiken wij elk deel van de materialen die bij ons binnenkomen.

Onze showroom en showtuin

Piet Jonker Architectural Antiques is gevestigd op de 18de-eeuwse buitenplaats De Lindenhof, vlakbij Abcoude. Opvallend is onze beeldentuin die vanaf de weg goed te zien is. Hier vindt u een uitgebreide collectie aan antieke tuinmaterialen; zoals tuinbeelden, fonteinen, tuintafels, banken en vijvers. Op de buitenplaats bevinden zich ook onze werkplaatsen, opslaghallen en een ruime showroom in het oude pand, waarin wij 4 stijlkamers volledig hebben ingericht.

Onze website

We hopen dat onze website een bron van inspiratie is en dat we u binnenkort mogen ontvangen in onze zaak. Onze verkoopadviseurs staan klaar om u te helpen en u te voorzien van deskundig advies. Sinds 2020 is onze website ook voorzien van een webshop. Hiervoor hebben wij een selectie gemaakt van objecten die direct online zijn te bestellen.