Over ons

Piet Jonker Historische Bouwmaterialen

Historische bouwmaterialen

Oude bouwmaterialen, antiek, unieke interieur objecten en vintage design. Tijdloze en duurzame materialen die hebben geleefd en elk hun eigen verhaal vertellen.

Wij zijn ‘Piet Jonker Historische Bouwmaterialen’. Wij zijn een duurzaam bedrijf dat de meest exclusieve historische bouwmaterialen opspoort en een tweede leven inblaast. Ons bedrijf is ruim 50 jaar geleden opgericht door Piet Jonker en sinds 2010 staat zijn zoon Bas Jonker aan het roer. De firma is in loop der jaren hard gegroeid, het team bestaat inmiddels uit 14 medewerkers.

Wat wij doen

Ons bedrijf is begonnen met antieke karaktervolle vloeren; zoals oude plavuizen, hardsteen, marmeren en houten vloeren. Wij sorteren deze zorgvuldig op materiaal, kleur, leeftijd en kwaliteit. In onze werkplaats zorgen onze steenbewerkers ervoor dat de antieke stenen vloeren geslepen, schoongemaakt en op de juiste maat gezaagd worden. Onze timmerman zorgt ervoor dat de partijen houten vloerdelen voorbereid en klaargemaakt worden.

Naast oude vloeren hebben wij een collectie van ruim driehonderd antieke schouwen in allerlei stijlen, materialen en maten zoals; robuuste zandstenen schouwen of monumentale kasteelschouwen en sierlijke of strakke marmeren schouwen. Als er onvolkomenheden zijn, werkt onze restaurateur deze vakkundig bij, waarna hij de schouwen opstelt in onze showroom.

Bijzondere interieurobjecten

Ons aanbod is mettertijd behoorlijk uitgebreid waardoor wij naast historische bouwmaterialen een ruime collectie hebben opgebouwd aan bijzondere interieurobjecten; zoals antieke spiegels, kroonluchters, designmeubilair en sanitair. Onze inkopers zoeken stad en land af om dat ene vintage meubelstuk, die antieke kroonluchter of die bijzondere spiegel te vinden. Eén van onze bijzondere producten zijn de Hollandse “Witjes”. Deze maken wij zelf, met de hand, op achttiende-eeuwse wijze. Voor alles geldt: alleen de beste materialen komen in aanmerking voor onze voortdurend wisselende collectie.

Duurzaamheid

Naast exclusiviteit zijn wij gericht op duurzaamheid. Materialen die in hun originele staat geen functie meer hebben; zoals overblijfselen van vloerpartijen of delen van architectonische ornamenten, transformeren wij in een bijzonder interieurobject; zoals een spiegel, een lamp of een tafel. Op deze manier hergebruiken wij elk deel van het materiaal dat bij ons binnenkomen.

Onze showroom en showtuin

Piet Jonker Historische Bouwmaterialen is gevestigd op de 18de-eeuwse buitenplaats De Lindenhoff, vlakbij Abcoude. Opvallend is onze beeldentuin die vanaf de weg goed te zien is. Hier vindt u een uitgebreide collectie aan antieke tuinmaterialen; zoals tuinbeelden, fonteinen, tuintafels, banken en vijvers. Op de buitenplaats bevinden zich ook onze werkplaatsen, opslaghallen en een ruime showroom in het oude pand, waarin wij 4 stijlkamers volledig hebben ingericht.

Onze website

We hopen dat onze website een bron van inspiratie is en dat we u binnenkort mogen ontvangen in onze zaak. Onze verkoopadviseurs staan klaar om u te helpen en u te voorzien van deskundig advies. 

Sinds 2020 is onze website ook voorzien van een webshop. Hiervoor hebben wij een selectie gemaakt van objecten die u zo online kunt bestellen en laten bezorgen.