Over ons

Piet Jonker Historische Bouwmaterialen

Piet Jonker Historische Bouwmaterialen spoort de meest exclusieve antieke bouwmaterialen op. Meer dan 50 jaar geleden begon ons bedrijf met antieke karaktervolle vloeren; zoals handgemaakte plavuizen, oude marmeren, hardstenen of houten vloeren. En nog steeds kunt u bij ons terecht voor de mooiste vloeren die wij zorgvuldig op materiaal, kleur, leeftijd en kwaliteit gesorteerd hebben.

Doorleefde antieke vloeren geven een vertrek een ziel. Of uw inrichting nu een antieke, moderne of eclectische uitstraling heeft, de uitstraling en kleurkeuze wordt in grote mate bepaald door de vloer. Een vloer kan daarom wel beschouwd worden als de basis van een interieur.

Naast vloeren kunt u bij ons ook terecht voor een groot aanbod aan antieke schouwen. Een schouw geeft uw interieur sfeer en gezelligheid. In onze collectie kunt u ruim driehonderd antieke schouwen vinden in allerlei stijlen, materialen en maten. Van robuuste kalkstenen schouwen en monumentale kasteelschouwen tot ornamentele of juist strakke marmeren schouwen.

In de loop der jaren hebben wij ons aanbod uitgebreid met onder andere spiegels, kroonluchters, deurbeslag, trappen, sanitair, design meubelen, ornamenten, vijvers en een grote collectie tuinbeelden. Eén van onze meest bijzondere producten zijn de “witjes”. Deze maken wij zelf, stuk voor stuk met de hand, op achttiende-eeuwse wijze.

Voor alles geldt: alleen de beste materialen komen in aanmerking voor onze voortdurend wisselende collectie. Kleine onvolkomenheden worden vakkundig gerestaureerd in ons eigen atelier.

Wij zijn gevestigd in de 18de-eeuwse buitenplaats De Lindenhof, vlakbij Abcoude. Onze producten staan opgesteld in stijlkamers, showrooms en in onze beeldentuin. We hopen dat deze website voor u een bron van inspiratie is en dat wij u binnenkort mogen ontvangen in onze zaak.