Nieuws

Piet Jonker

  • Geplaatst op 2 maart 2019

  Gloednieuw seizoen Van onschatbare waarde bij MAX met Dionne Stax en Bas Jonker als nieuwe expert.

  Hilversum, 27 februari – Dionne Stax presenteert vanaf woensdag 3 april om 21.20 uur op NPO 1 een nieuw seizoen van Van onschatbare waarde. Hierin krijgen verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg meer terug.

  - Extra! Bekijk hoe Dionne Stax zelf een poging tot onderhandelen waagt in de gloednieuwe promo.

  In het MAX-programma Van onschatbare waarde krijgen mensen uit heel Nederland de unieke kans om hun waardevolle pronkstukken te verkopen aan één van de vier gerenommeerde experts. De experts ontvangen verkopers in hun eigen kamer. De verkoper accepteert het bod of kiest ervoor om door te gaan naar de volgende kamer. Er moet wel slim onderhandeld worden, want als een bod eenmaal geaccepteerd of geweigerd is, dan is er geen weg meer terug.

  Aflevering 1 – woensdag 3 april, 21.20 uur, NPO 1 Verkoper Waltraud bij het spits af met een gesigneerde catalogus van Picasso. Het boekje heeft haar schoonvader gekregen bij de verhuizing van een tentoonstelling van Picasso. Zijn er geïnteresseerden voor de catalogus?

  Bart probeert een oud wapenschild te verkopen. De verzamelaar kocht het schild van een vrouw uit Overijssel. Hoewel hij bij de koop van het schild niets wist van de herkomst, is hij inmiddels een kenner.

  Ook zien we Mathieu. Hij neemt zijn geliefde chocoladeautomaat mee. In de jaren 70 kocht hij de machine op een markt en heeft er 50 gulden voor betaald. Hoeveel hebben de experts voor de chocoladeautomaat over?

  Tot slot verrast Hugo de experts met een rijtuighorloge. Meneer heeft het bijzondere object sinds de jaren 50 in zijn bezit, na het overlijden van zijn ouders. Er lijkt veel belangstelling te zijn, maar zet Hugo niet te hoog in?

  De gerenommeerde in- en verkopers in Van onschatbare waarde zijn: Ilse Daatselaar, Arnold Wegh, Bert Degenaar en nieuw dit seizoen; Bas Jonker.

  Van onschatbare waarde Vanaf 3 april, wekelijks Om 21.20 uur, NPO 1 Presentatie: Dionne Stax www.maxvandaag.nl

  www.facebook.com/Vanonschatbarewaarde | www.maxvandaag.nl

   

 • Welkom op ons Eindejaarsevent zaterdag 24 en zondag 25 november 2018
  • Geplaatst op 12 oktober 2018

  UITNODIGING

  Piet Jonker en friends nodigen u uit voor de 20e editie van het feestelijke

  EINDEJAARSEVENT

                 op zaterdag 24 en zondag 25 november 2018

  Van 11-17.00 uur

  Voor deze gelegenheid hebben de stylisten van Kamer 465, samen met Designers Guild (Wilhelmine van Aerssen Agenturen-Confexx Atelier) en Farrow & Ball,  één van onze stijlkamers getransformeerd  tot “Blue Room”.

  Horeca ondernemer en ontwerper Casper Reinders host een heuse cocktail bar en lanceert zijn boek Rock & Roll Interiors.

  Verder komen als gastexposanten Rachel Dubbe Fine Art,                 Hästens Store Amsterdam & Laren en Lolo Loren uit Ibiza met haar schilderijen en fotografie.

  Taxidermy Amsterdam neemt een collectie bijzondere stukken mee en Gezusters Stoop presenteren hun lampenkappen.

  Wij verheugen ons op uw komst!

  ------------------

  Op zaterdag 24 november om 14.00 uur geeft Ron Zaal een lezing over de prachtige verven van Farrow & Ball.

  Op zondag 25 november om 14.00 uur kunt u een lezing bijwonen van Issabella van Baaren over de bijzondere stoffen van                Designers Guild.

  • Geplaatst op 25 april 2018

  Vanaf nu te zien in het Centraal Museum Utrecht: 'Jan Taminiau - Reflections'

  met spullen van Piet Jonker!

  Jan Taminiau is één van de meest toonaangevende modeontwerpers van deze tijd. Zijn werk kenmerkt zich door vakmanschap en een liefde voor materialen.

  Taminiau vertelt verhalen met zijn creaties, hij haalt hiervoor inspiratie uit vervlogen tijden. Als kleine jongen raakte hij gefascineerd door de rommelzolder van zijn oma, waar een allegaartje aan oude spullen en antiek stond te wachten op iemand die er magie in zou zien.

  Wij leverden het decor voor deze tentoonstelling. Taminiau's prachtige baljurken zijn tentoongesteld voor onze lange wand van antieke Franse panelen, nog in de originele verf. Om vorm te geven aan de rommelzolder van oma leverden wij oude lijsten, oude kroonlijsten en rollen vintage behang.

  De tentoonstelling is een lust voor het oog en een absolute aanrader! Nog te zien tot en met 26 augustus 2018.

  Tentoonstelling Taminiau balzaal met panelen betimmering

  Tentoonstelling Taminiau rommelzolder oma

  • Geplaatst op 21 september 2017

  13

  Naast het Lindenhoff Fine Food Farm evenement dat dit weekend plaats zal vinden (23 & 24 september 2017), zal als kers op de taart couturier Jan Taminiau in onze stijlkamers enkele van zijn creaties exposeren.

  Jan heeft naast onze eigen Koningin Máxima verschillende beroemdheden zoals Rihanna en Lady Gaga gekleed en is op zichzelf staand al reden genoeg om komend weekend Buitenplaats Lindenhoff te bezoeken.

  De creaties van Jan kenmerken zich door een knap staaltje vakmanschap, creativiteit, kwaliteit en een heel goed oog voor detail. Zijn ontwerpen zijn zowel stoer en eigenzinnig als vrouwelijk en chique. Grijp deze kans en kom zijn creaties dit weekend bewonderen in onze stijlkamers.

  Piet Jonker zal zowel zaterdag de 23ste als zondag de 24ste  september geopend zijn van 10.00 tot 17:00 uur.

  Wij hopen u te zien!

  • Geplaatst op 9 september 2017
  Jan

   

  Het weekend van 23 en 24 september organiseren onze buren het Lindenhoff Fine Food Farm evenement. Wij zijn betrokken bij dit evenement en zullen daarom het hele weekend geopend zijn!

  Het erf van de Lindenhoff wordt compleet omgetoverd tot de meest inspirerende culinaire boerenmarkt van Nederland. Van wijnen, kazen en groenten tot heerlijke verse worst en vis. Behalve proeven en kijken, kunt u ook deelnemen aan allerlei workshops.

  Bij Piet Jonker (Rijkstraatweg 23) zal de workshop Food Fotografie plaatsvinden, georganiseerd door de Food Bandits. Ben jij geïnteresseerd in koken, fotografie en styling? Dan is dit iets voor jou!

  In deze twee uur durende workshop leer je over belichting en foodstyling. Hoe maak je een visueel concept en hoe leg je deze zo aantrekkelijk mogelijk vast? Neem dus vooral naast je mobiel ook jouw eigen camera mee om de fijne kneepjes te leren om de mooiste foto's van eten te maken. Er zullen volop producten van de boerderij aanwezig voor foto's in onze fotogenieke en gezellige keuken!

  Tickets voor de workshop op zaterdag 23 september kosten €25 en kunt u bestellen via deze link.

  Piet Jonker zal zowel zaterdag de 23ste als zondag de 24ste september 2017 geopend zijn van 10.00 tot 17:00 uur.

  Kom gezellig langs!

  • Geplaatst op 10 februari 2017
  Nieuwsbericht veiling
  • Geplaatst op 4 november 2016

  _h0a0704-hdr  _h0a0578-hdr _h0a0583-hdr _h0a0603-hdr-pano _h0a0678-hdr-pano _h0a0628-hdr-pano _h0a0623-hdr_h0a0613-hdr

  • Geplaatst op 21 mei 2016
  RMD_9937-W1500

  Voor de vloer hebben wij gebruik gemaakt van oud grenen in diverse maten door elkaar heen in een zogenaamd ladder motief

 • Veiling 27 mei 2015 Piet Jonker collectie
  • Geplaatst op 22 september 2015

  Op 27 mei 2015 heeft Piet Jonker in samenwerking met het gerenommeerde veilinghuis Dreweatts & Bloomsbury Auctions in Londen een veiling georganiseerd, waarin een omvangrijke collectie antieke (tuin)beelden en exclusieve architecturale ornamenten met succes werd verkocht. Wij mochten ons verheugen op belangstelling van verzamelaars en connaisseurs wereldwijd.