Over ons

Piet Jonker Historische Bouwmaterialen staat al decennia bekend om haar veelomvattende assortiment oude bouwmaterialen van uitstekende kwaliteit. Onze kracht? Het opsporen en zo nodig restaureren van de meest exclusieve antieke bouwmaterialen zoals antieke schouwen, houten vloeren, vloerdelen, spiegels, verlichting, interieur, sanitair, witjes, tuinbeelden en ornamenten.

Het fundament van ons bedrijf werd veertig jaar geleden gelegd met prachtige antieke handgemaakte plavuizen en andere vloeren met karakter, zoals oude marmeren vloeren of hardstenen vloeren. Ook nu nog sorteren we deze oude bouwmaterialen en vloeren op maat, kleur, leeftijd en kwaliteit. Zo is het materiaal niet alleen beter te verwerken, maar biedt het ook een mooier samenhangend eindresultaat.

Doorleefde oude houten vloeren of antieke stenen vloeren – zoals boeren plavuizen, marmeren vloeren, kalkstenen Bourgondische dallen of Belgisch hardsteen – geven elk vertrek of interieur ‘een ziel’. Of uw inrichting nu een antieke, moderne of gecombineerde touch heeft, de sfeer wordt in grote mate bepaald door de vloer. In onze visie vormt deze dan ook de basis van elk interieur.

Antieke schouwen waren de volgende logische stap in de uitbreiding van ons assortiment oude bouwmaterialen. De vloer is de basis, maar een antieke schouw is het hart van een warm interieur.

Op deze website willen wij u laten kennismaken met onze zeer omvangrijke collectie. De collectie antieke marmeren schouwen, maar ook de antieke kalkstenen en zandstenen schouwen, is bijzonder groot. Op onze buitenplaats “Lindenhoff” vindt u ruim driehonderd antieke schouwen, in alle stijlen, kleuren en maten, van eenvoudig tot originele, monumentale antieke kasteelschouwen.

In de loop der jaren hebben wij ons aanbod voortdurend uitgebreid. Met ondermeer spiegels, kroonluchters, deurbeslag, hekwerken, aardewerk, fonteintjes, wastafels, baden, ornamenten, vijvers en een grote collectie tuinbeelden en ander tuinantiek. Voor alles geldt: alleen de beste materialen komen in aanmerking voor onze voortdurend wisselende collectie. Kleine onvolkomenheden worden vakkundig gerestaureerd in ons eigen atelier. En mocht u véél originele witjes nodig hebben, dan maken wij ze zelf. Stuk voor stuk, met de hand, op achttiende-eeuwse wijze.

We hopen dat onze website voor u een bron van inspiratie is en dat wij u binnenkort in onze showroom mogen begroeten. 

Buitenplaats Lindenhoff waar wij gevestigd zijn.